Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Διαγωνισμός ¨Καινοτομώ - Επιχειρώ 2012¨, Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 14-12-2012 ο διαγωνισμός "Καινοτομώ  Επιχειρώ 2012" που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας [ΔΑΣΤΑ] με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας [ΜΟΚΕ] του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).


Ο διαγωνισμός είχε χρονικά ως αφετηρία τον Μάϊο του 2012 και κοινοποιήθηκε στους δικτυακούς τόπους των ΔΑΣΤΑ και ΜΟΚΕ, αλλά επίσης με email στους φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του ΔΠΘ, όπως και με αφίσες που αναρτήθηκαν σε όλα τα κτίρια των πόλεων που έχει παρουσία το πανεπιστήμιο. 




Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, καθώς και οι διαδικασίες που είχαν οριστεί για την υλοποίηση του περιγράφονται παρακάτω:
Φάση 1η: 30.05.2012 - 30.06.2012: Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο διαγωνισμό συνοδευόμενη από περιγραφή της ιδέας σύμφωνα με πρότυπη φόρμα.
Φάση 2η: 01.09.2012: Αρχική αξιολόγηση αιτήσεων και επιλογή προτάσεων
Φάση 3η: 20.09.2012 - 30.09.2012: Σεμινάριο Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Σχεδίου των υποψηφίων που πέρασαν την αρχική αξιολόγηση.
Φάση 4η: 01.10.2012-15.11.2012: Σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων με την καθοδήγηση έμπειρου προσωπικού
20.11.2012:  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων
Φάση 5η:  21.11.2012 - 13.12.2012: Αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων
05.12.2012: Παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων από τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή Αξιολόγησης
15.12.2012: Τελετή ανακοίνωσης αποτελεσμάτων-απονομή βραβείων

Τελικά μετά από κάποιες διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες (παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων έως το τέλος Αυγούστου, στην παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων και στη βράβευση που έγινε μια μέρα νωρίτερα) ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία.


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι:

1ο Βραβείο
Οδυσσέας Μπούζος, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ, για την ιδέα με τίτλο "Orasis Imaging". Η ιδέα αφορούσε τη "βιολογική επεξεργασία εικόνας για mobile συσκευές και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης". Το βραβείο παρέδωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΜΟΚΕ Αν. Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ., Μπότσαρης Παντελεήμων.

2ο Βραβείο
Στην ομάδα που αποτελείτε από τους,
Γρηγοριάδης Γεώργιος, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Κυριάκος Χρήστος, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Τενεκετζής Πέτροςφοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Χατζηαντωνίου Κων/νοςφοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, για την ιδέα με τίτλο "Neversun"Η ιδέα αφορούσε την "δημιουργία και εκμετάλλευση επιχειρηματικά μιας ρομποτικής ομπρέλας που κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τον ήλιο και επιτυγχάνει μια σταθερή σκίαση." Το βραβείο παρέδωσε ο συνεργάτης της ΜΟΚΕ του ΔΠΘ, σύμβουλος ανάπτυξης, Σταύρος Χ. Αμοιράς.

3ο Βραβείο
Στην ομάδα που αποτελείτε από τους,
Γρηγοριάδης Γεώργιος, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Καραγατσλής Δημήτριοςφοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Κυριάκος Χρήστος, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ, Χατζηαντωνίου Κων/νοςφοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΠΘ για την ιδέα με τίτλο "Λούκι Look"Η ιδέα αφορούσε την "ανάπτυξη ενός μηχανισμού εγκατεστημένου στις απορροές των ομβρίων σε σκεπές ή ταράτσες κτιρίων που εκμεταλλεύεται την ενέργεια που παράγεται από την υψομετρική διαφορά και παράγει ενέργεια για την κάλυψη αναγκών των κτιρίων που είναι εγκατεστημένο". Το βραβείο παρέδωσε ο συνεργάτης της ΜΟΚΕ του ΔΠΘ, σύμβουλος ανάπτυξης, Δημήτριος Μπαρδακίδης.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε την προσπάθεια που κατέλαβαν και οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στην τελική φάση του διαγωνισμού:
Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, Βουτσινά Μαρία, για την ιδέα με τίτλο "Poly-Pocet Tourism", που αφορούσε τη "δημιουργία τουριστικού κέντρου προβολής και ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού πλούτου στο νησί της Κεφαλονιάς με βιωματικό τρόπο και σε πραγματικές συνθήκες".
Ο φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, Πέττας Δανιήλ και ο φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, Τσακμάκης Ιωάννης, για την ιδέα με τίτλο "Travel Footprint", που αφορούσε την "ανάπτυξη εφαρμογής για Η/Υ και κινητά τηλέφωνα που υποδεικνύοντας την αφετηρία και τον προορισμό, προτείνει διαδρομές ενώ παράλληλα μας επισημαίνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδρομής".

Τέλος να τονίσουμε ότι η διαδικασία δεν σταματάει εδώ αλλά συνεχίζεται μια και τα στελέχη της ΜΟΚΕ του ΔΠΘ θα αναλάβουν την ανάπτυξη και επαγγελματική τεκμηρίωση των βραβευθέντων επιχειρηματικών σχεδίων προκειμένου να βοηθηθούν στην ανεύρεση χρηματοδότη ή στην υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου